Fugtbakkeideer: Hvordan man laver stueplante-småstensbakker til planter

Indholdsfortegnelse:

Fugtbakkeideer: Hvordan man laver stueplante-småstensbakker til planter
Fugtbakkeideer: Hvordan man laver stueplante-småstensbakker til planter

Video: Fugtbakkeideer: Hvordan man laver stueplante-småstensbakker til planter

Video: Fugtbakkeideer: Hvordan man laver stueplante-småstensbakker til planter
Video: Fugtbakke til stueplanter 2024, Kan
Anonim

En småstensbakke eller en småstensunderkop er et simpelt haveværktøj, der er nemt at lave, og bruges mest til indendørs planter. Ethvert lavt fad eller bakke kan bruges sammen med vand og småsten eller grus for at skabe et fugtigt lokalområde for planter, der har brug for lidt fugt. Læs videre for tips om brug af en fugtbakke til planter, og hvordan du kan lave din egen.

Hvad er en Pebble Tray?

En småstensbakke er præcis, hvad den lyder som: en bakke, der er fuld af småsten. Det er selvfølgelig også fyldt med vand. Hovedformålet med en rullestensbakke er at give fugt til planter, typisk stueplanter.

De fleste stueplanter er tropiske sorter, men de fleste huse har tør, konditioneret luft. En småstensbakke er en enkel, lavteknologisk måde at give disse planter et sundere, mere fugtigt lokalmiljø. Orkideer er eksempler på stueplanter, der virkelig kan have gavn af en småstensbakke. Med en bakke på plads behøver du ikke bruge så meget tid på at dugge disse vandhungrende planter.

Du behøver ikke at anskaffe dig en luftfugter eller øge fugtigheden i luften i hele dit hjem, hvis du bare laver strategiske småstensbakker. Planten sidder oven på småstenen i bakken og nyder godt affugt skabt af vand i bakken.

Derudover giver en fugtighedsbakke til planter et område til dræning. Når du vander din plante, vil det overskydende løbe ned i bakken, hvilket beskytter gulvet og andre overflader.

Sådan laver man stueplante-småstensbakker

At lave en fugtigheds- eller småstensbakke er et af de enkleste af alle havearbejde DIY-projekter. Alt du virkelig behøver er en lavvandet bakke af en eller anden type og sten eller småsten. Du kan købe specialfremstillede bakker i havecentre, men du kan også bruge gamle drænbakker fra krukker, kageplader, den øverste underkop i et gammelt fuglebad eller andet, der er cirka en tomme (2,5 cm.) dybt.

Fyld bakken med et enkelt lag småsten, og tilsæt nok vand, så det rejser sig næsten halvvejs op ad klipperne. Du kan bruge dekorative småsten fra et havecenter, sten lige ud af din egen have eller billigt grus.

Sæt potteplanter oven på klipperne. Bare bliv ved med at tilføje vand, mens niveauet falder, og du har en enkel, nem kilde til fugt til dine stueplanter.

Anbefalede: