Hjælp, mine frøpakker blev våde - hvad skal man gøre, når frøpakker bliver våde

Indholdsfortegnelse:

Hjælp, mine frøpakker blev våde - hvad skal man gøre, når frøpakker bliver våde
Hjælp, mine frøpakker blev våde - hvad skal man gøre, når frøpakker bliver våde

Video: Hjælp, mine frøpakker blev våde - hvad skal man gøre, når frøpakker bliver våde

Video: Hjælp, mine frøpakker blev våde - hvad skal man gøre, når frøpakker bliver våde
Video: A Beginner's Guide To Seed Packet Information 2024, April
Anonim

Uanset hvor organiseret du er, selvom du er super Type A kombineret med en moderat tvangslidelse, sker der "ting" (af hensyn til at være PG). Så det kommer ikke som nogen overraskelse, at nogle, måske nogen i denne husstand, kan være endt med våde frøpakker. Hvis dette skete for dig, er jeg sikker på, at du har en række spørgsmål om, hvad du skal gøre, når frøpakker bliver våde. Kan jeg plante frø, der blev våde? Hvad gør jeg, når frøpakkerne bliver våde? Generelt, hvordan man gemmer våde frø, hvis det er muligt. Lad os lære mere.

Hjælp, mine frøpakker blev våde

Først og fremmest skal du ikke gå i panik. Tag en "glasset er halvt fyldt"-tilgang og forbliv positiv. Du kan faktisk være i stand til at gemme våde frøpakker. Måske er det kun frøpakken, der er våd. Åbn den og tjek frøene. Hvis de stadig er tørre, skal du pakke dem om i en tør pose eller krukke, forsegle og mærke dem igen.

Hvad man skal gøre med våde frøpakker afhænger af, HVORNÅR frøpakkerne bliver våde. Hvis det er det rigtige tidspunkt på året til plantning, og du ville gøre det alligevel, er det ikke noget problem. Frøene skal jo blive våde for at spire, ikke? Så svaret på spørgsmålet "kan jeg plante frø, der blev våde" i dette tilfælde er ja. Bare plant frøenemed det samme.

Hvis du derimod har samlet frø til senere høst, og det er midt på vinteren, kan tingene blive lidt skæve. Desuden, hvis frøene er blevet våde og har været det i nogen tid (og du lige har opdaget dette), kan du have et problem. Åbn pakkerne og kontroller frøene for tegn på meldug. Hvis de støber, er de ikke levedygtige og bør smides.

Sådan gemmer du våde frø

Hvis du derimod har opdaget de våde pakker med det samme, men det ikke er det rigtige tidspunkt at plante dem, kan du prøve at tørre dem ud. Dette er risikabelt, men havearbejde er iboende med eksperimenter, så jeg siger, gå efter det.

Læg dem ud på tørre papirservietter til tørre. Når frøene er tørre, skal du mærke dem og angive hændelsen, så når du går til at bruge dem, vil du ikke blive overrasket, hvis de ikke spirer. På dette tidspunkt vil du måske finde på en alternativ plan, som f.eks. at få et nyt parti frø til at starte som backup eller ty til at købe planteskolestarter.

Frøenes natur er, at når de først får fugt, begynder de at spire. Så det er muligt, at processen allerede er startet, og der er ingen vej tilbage.

Til sidst, hvis du er i tvivl, så prøv en spiretest. Hvis de tidligere våde frø er tørre nu, skal du vælge 8-10 og placere dem mellem fugtige køkkenruller. Læg de fugtige håndklæder og frø i en plastikpose. Tjek frøene om en uge for at se, om de er spiret. Hvis ja, er de okay, og alt er godt. Hvis ikke, så skift plan, da det er tid til at udskifte frøene.

Åh, og næste gang, opbevar dine frø i et områdehvor de ikke kan blive våde!

Anbefalede: