Moss Terrarium Care - Lær at lave Moss Terrarier

Indholdsfortegnelse:

Moss Terrarium Care - Lær at lave Moss Terrarier
Moss Terrarium Care - Lær at lave Moss Terrarier

Video: Moss Terrarium Care - Lær at lave Moss Terrarier

Video: Moss Terrarium Care - Lær at lave Moss Terrarier
Video: How to Propagate Your Own Moss 2024, Kan
Anonim

Mos og terrarier passer perfekt sammen. Mos kræver lidt jord, lavt lys og fugt frem for masser af vand, og mos er en ideel ingrediens i terrariumfremstilling. Men hvordan laver man et minimosterrarium? Fortsæt med at læse for at lære mere om, hvordan man laver mosterrarier og mosterrarier.

Sådan laver man mosterrarier

Et terrarium er dybest set en klar og ikke-drænende beholder, der rummer sit eget lille miljø. Alt kan bruges som terrariumbeholder - et gammelt akvarium, en jordnøddesmørkrukke, en sodavandsflaske, en glaskande eller hvad du nu ellers måtte have. Hovedformålet er, at det er tydeligt, så du kan se din kreation indeni.

Terrarier har ikke drænhuller, så det første du bør gøre, når du laver et mini-mosterrarium, er at lægge et lag småsten eller grus ned i bunden af din beholder.

Ovenpå dette lægges et lag tørret mos eller spagnummos. Dette lag forhindrer din jord i at blande sig med drænende småsten på bunden og blive til et mudret rod.

Opå dit tørrede mos skal du lægge et par centimeter jord. Du kan forme jorden eller begrave små sten for at skabe et interessant landskab for dinmos.

Til sidst skal du lægge dit levende mos oven på jorden og klappe det fast. Hvis åbningen på dit minimosterrarium er lille, skal du muligvis bruge en ske eller en lang trædyvel for at gøre dette. Giv mosset en god dug med vand. Indstil dit terrarium i indirekte lys.

Moss terrariepleje er ekstremt nemt. Spray nu og igen din mos med en let tåge. Du ønsker ikke at overvande det. Hvis du kan se kondens på siderne, så er det allerede fugtigt nok.

Denne nemme gør-det-selv-gaveidé er et af mange projekter i vores seneste e-bog, Bring din have indendørs: 13 gør-det-selv-projekter til efteråret og vinteren. Lær, hvordan download af vores seneste e-bog kan hjælpe dine naboer i nød ved at klikke her.

Anbefalede: