Swamp Sunflower Info - Tips til at plante sumpsolsikker i haven

Indholdsfortegnelse:

Swamp Sunflower Info - Tips til at plante sumpsolsikker i haven
Swamp Sunflower Info - Tips til at plante sumpsolsikker i haven

Video: Swamp Sunflower Info - Tips til at plante sumpsolsikker i haven

Video: Swamp Sunflower Info - Tips til at plante sumpsolsikker i haven
Video: Grow SUNFLOWERS from Seed - 120 DAYS 2024, Kan
Anonim

Swamp solsikkeplante er en tæt fætter til den velkendte havesolsikke, og begge er store, lyse planter, der deler en affinitet til sollys. Men som navnet antyder, foretrækker sumpsolsikke fugtig jord og trives endda i lerbaseret eller dårligt drænet jord. Dette gør sumpsolsikker i haven til et ideelt valg til våde områder, inklusive moseområder, der forbliver vandfyldte i længere perioder.

Swamp Sunflower Info

Sumpsolsikkeplante (Helianthus angustifolius) er en forgrenet plante, der producerer dybgrønne blade og masser af lysegule, tusindfrydlignende kronblade omkring mørke centre. Blomsterne, som måler 2 til 3 tommer på tværs, vises i sensommeren og det tidlige efterår, når de fleste planter er færdige for sæsonen.

Swamp-solsikke vokser vildt over store dele af det østlige USA og findes ofte i kystnære moser og forstyrrede områder, såsom langs grøfter langs vejene. Sumpsolsikke er svær at gå glip af, da den når højder på 5 til 7 fod eller mere.

Denne plante er ideel til en indfødt plantning eller vildblomsteng og vil tiltrække en række forskellige sommerfugle, bier og fugle. Sumpsolsikkeplante er velegnet til dyrkning i USDA plantehårdhedszoner 5til 9.

At dyrke sumpsolsikker

Sumpsolsikkeplanter er tilgængelige i de fleste havecentre og planteskoler. Du kan også plante frø direkte i haven eller formere sumpsolsikke ved at dele en moden plante.

Selvom sumpsolsikke tåler moset jord, spreder den sig hurtigt, når den dyrkes i fugtig, veldrænet jord. Planten tåler let skygge, men foretrækker fuld sollys. For meget skygge kan resultere i en svag, langbenet plante med få blomster. Giv masser af plads; hver plante kan sprede sig til en bredde på 4 til 5 fod.

Når de er etableret, kræver sumpsolsikker i haven kun lidt vedligeholdelse, så din sumpsolsikkepleje vil være minimal. Den tilpasningsdygtige plante tåler tør jord i korte perioder, men vil klare sig bedst, hvis du giver vand, når jorden føles tør. Et 2-3 tommer lag barkflis hjælper med at holde jorden kølig og fugtig, men lad ikke barkflisen hobe sig op mod stænglerne.

Klip planten med en tredjedel i forsommeren for at producere en busket, frugtbar plante. Fjern falmede blomster, før de går til frø, hvis du ikke vil have frivillige, da planten kan være invasiv i nogle områder.

Anbefalede: