Kinesiske haveplanter - Sådan skaber du en kinesisk havestil

Indholdsfortegnelse:

Kinesiske haveplanter - Sådan skaber du en kinesisk havestil
Kinesiske haveplanter - Sådan skaber du en kinesisk havestil

Video: Kinesiske haveplanter - Sådan skaber du en kinesisk havestil

Video: Kinesiske haveplanter - Sådan skaber du en kinesisk havestil
Video: Vandfald i haven 2024, Kan
Anonim

En kinesisk have er et sted med skønhed, sindsro og en åndelig forbindelse med naturen, der giver travle mennesker tiltrængt pusterum fra en støjende, stressende verden. Det er ikke svært at forstå den stadigt stigende interesse for denne ældgamle kunstform. Lad os lære mere om, hvordan du opretter din egen kinesiske have.

kinesisk havedesign

Tre hovedelementer i en kinesisk have omfatter traditionelt:

  • Vand – repræsenterer levende, konstant skiftende natur
  • Stones – indikerer stabilitet og styrke
  • Planter – som giver skønhed, tekstur og mening

Arkitektur såsom pavilloner og tehuse giver et sted for refleksion, samtale og forfriskninger.

kinesiske haveplanter

Kinesiske haver indeholder en række forskellige planter, der er udvalgt til at give skønhed til hver sæson. Kinesiske haveplanter kan omfatte træer, buske, stauder, etårige og vandplanter. Bonsaiplanter er også almindelige.

Bambus er en vigtig plante, der symboliserer fleksibilitet. På samme måde repræsenterer fyrretræer udholdenhed, og lotus symboliserer renhed.

Andre planter findes ofte i en typisk kinesiskhaven omfatter:

  • Magnolia
  • Azalea
  • krysantemum
  • Olive
  • Spirea

Planter vælges dog ofte for deres form, balance og tekstur frem for prangende blomster eller lyse farver. Hver plante er nøje udvalgt for dens skønhed og betydning.

Sådan opretter man en kinesisk have

At skabe kinesiske haver er ikke så svært at lave. Vælg et rum til din kinesiske have, og lav derefter en skitse af dine planer. Din have skal være kompakt, asymmetrisk og fryd for øjet.

Ryd eksisterende vegetation og skab et vandelement, såsom en dam eller et vandløb, som ofte er omdrejningspunktet i en kinesisk have. Plant en bambusstand, men sørg for at undgå invasive sorter, som kan overhale din nøje planlagte kinesiske have. Vælg andre planter, der vil give farve og tekstur til hver sæson.

Andre funktioner kan omfatte former, der refererer til elementer i naturen, såsom en buet gangbro. Hvis det er muligt, skal du sørge for et arkitektonisk element såsom et kunstigt bjerg med en pavillon. Mange kinesiske haver er omgivet af mure.

kinesiske vs. japanske haver

Japanske haver blev oprindeligt påvirket af kinesiske haver, og begge er fredelige, rolige steder at forbinde med naturen. De to stilarter har dog flere forskelle.

  • Kinesiske haver er norm alt designet omkring en udførlig, dekorativ bygning, der fylder et relativt stort område af haven.
  • Bygningerne er placeret over eller ved siden af en dam eller anden krop afvand. Mens japanske haver også indeholder bygninger, er bygningerne enkle, mangler kunstfærdig udsmykning og er ofte delvist eller helt skjulte.
  • Selv om sten er elementer i begge stilarter, har kinesiske haver ofte sten som et dramatisk omdrejningspunkt. Japanske haver bruger generelt mindre, mere naturligt forekommende stentræk.

Anbefalede: