Yellow Rattle Control - Sådan dræber du gult rangle-ukrudt

Indholdsfortegnelse:

Yellow Rattle Control - Sådan dræber du gult rangle-ukrudt
Yellow Rattle Control - Sådan dræber du gult rangle-ukrudt

Video: Yellow Rattle Control - Sådan dræber du gult rangle-ukrudt

Video: Yellow Rattle Control - Sådan dræber du gult rangle-ukrudt
Video: All about Yellow Rattle (Rhinanthus minor) and how to establish it. 2024, Kan
Anonim

Gul rangleplante (Rhinanthus minor) er en attraktiv vildblomst, der tilføjer skønhed til et naturalistisk miljø eller en vildblomsthave. Men planten, også kendt som gul rangle-ukrudt, spreder sig hurtigt og kan blive meget invasiv.

Hvad er gule rangleplanter?

Gule rangleplanter er semi-parasitisk ukrudt, der overlever ved at trække nitrogen og andre næringsstoffer fra nærliggende planter. Planten trives på solrige, åbne steder. Selvom planten forsøger at slå ind i rødderne af enhver type nærliggende plante, har den en tendens til at parasitere græsser mere end nogen anden plante. Gul rangle er især problematisk i hø- og græsmarker.

Hvordan ser gul rangle ud?

Gule rangleplanter genkendes på de takkede, mørkårede blade og dens stilke, som er markeret med sorte pletter. Klargule, rørformede blomster vises fra det sene forår til efteråret.

Yellow Rattle Control

Gul rangle er en etårig plante, der blomstrer om sommeren og går til frø om efteråret. Frøene, som har ligget i dvale hele vinteren, spirer om foråret.

Den bedste måde at håndtere gul rangle på er at klippe eller trække planten, før den blomstrer. Hvis planten blomstrer,klippe det godt inden blomsterne går til frø. Når først planten taber sine frø på jorden, bliver den meget svær at kontrollere.

Selvom herbicider ikke anbefales i hjemmehaven, kan du muligvis dræbe gul rangle ved at sprøjte planten omhyggeligt med et produkt, der indeholder glyphosat. Men at slippe af med planten kan kræve flere gentagne påføringer.

Læs etiketten omhyggeligt, før du begynder. Sprøjt planten på en stille dag for at forhindre sprøjtedrift. Hvis du ved et uheld sprøjter en haveplante i nærheden, skal du straks skylle sprayen fra planten.

Spray aldrig i nærheden af damme, dræningsgrøfter eller andre vandområder, fordi produktet er giftigt for frøer og andre padder. Opbevar altid kemikalier sikkert uden for børns og kæledyrs rækkevidde.

Bemærk: Kemisk kontrol bør kun bruges som en sidste udvej, da organiske metoder er sikrere og meget mere miljøvenlige.

Anbefalede: