Wisteria vil ikke blomstre - Sådan får du Wisteria-blomster til at åbne sig

Indholdsfortegnelse:

Wisteria vil ikke blomstre - Sådan får du Wisteria-blomster til at åbne sig
Wisteria vil ikke blomstre - Sådan får du Wisteria-blomster til at åbne sig

Video: Wisteria vil ikke blomstre - Sådan får du Wisteria-blomster til at åbne sig

Video: Wisteria vil ikke blomstre - Sådan får du Wisteria-blomster til at åbne sig
Video: How to make Wisteria Bloom (not clickbait) 2024, Kan
Anonim

Blandt de mest magtfulde seværdigheder i naturen er en enorm blåregn i fuldt flor, men at få dette til at ske i hjemmehaven kan være mere et trick, end det ser ud til, da mange ting kan påvirke blåregnsknoppens villighed til at åbne sig ind i blomstrer. Når din blåregn ikke blomstrer, kan du blive frustreret og forvirret, især hvis du har dedikeret mange års pleje til din plante. Læs videre for bedre at forstå, hvad der forårsager knopsprængning i blåregn.

Hvorfor blomstrer mit Wisteria ikke?

Der er et par almindelige årsager til, at blåregnblomster ikke åbner sig, men de peger alle på det samme - knopskader på kritiske udviklingspunkter. Alvorligt beskadigede blomsterknopper åbner sig ikke; i stedet tørrer de norm alt og falder af planten. Skader kan være forårsaget af en række miljøproblemer eller meget små skadedyr kaldet trips.

Hvis din blåregn har blomstret med succes i tidligere år, er det højst sandsynligt, at trips eller ukontrollerbare vejrmønstre forårsager knopsprængning, og din plante kan klare sig fint i fremtidige sæsoner. Når du har tjekket for tegn på trips, inklusive sorte pletter af afføring på plantematerialer, deforme knopper eller brune striber på kronbladene af blomster, der nåede at åbne sig, kan genoptagelse af normal pleje være alt, hvad der skal til for at fremkalde blomstringnæste sæson.

Sådan får du Wisteria-blomster til at åbne sig

Når du har knopper på blåregn, der ikke åbner sig, er der meget lidt, du kan gøre for at tvinge dem til at åbne sig. Årets blomster bliver nok et tab, men du kan gøre mere for at sikre, at de fremtidige knopper producerer smukke blomster.

Hvis din plante aldrig har blomstret, så se på betingelserne, hvor den vokser - blåregn har brug for fuld sol, god dræning og en let påføring af gødning om efteråret, samt kraftig beskæring om foråret efter den anden blåregnplanter er færdige med at blomstre.

Sen frost og forkert sommervanding kan forstyrre den korrekte knopdannelse. Frosne blomsterknopper vil falde af, når foråret nærmer sig. Sensommeren er det tidspunkt, hvor blomsterknopper initieres af blåregn; hvis du sparer på vandingen i løbet af denne sæson, kan du utilsigtet forhindre den korrekte udvikling af fremtidige blomster.

Over alt andet skal du passe på brugen af nitrogengødning. Nitrogen har sin plads, men i blomstrende planter giver det ofte aggressiv vegetativ vækst på bekostning af blomster og knopper. Tilsætning af fosfor, ligesom knoglemel, kan norm alt hjælpe med at udligne dette.

Anbefalede: