Growing Lamb's Ear: How To Plant Lamb's Ears

Indholdsfortegnelse:

Growing Lamb's Ear: How To Plant Lamb's Ears
Growing Lamb's Ear: How To Plant Lamb's Ears

Video: Growing Lamb's Ear: How To Plant Lamb's Ears

Video: Growing Lamb's Ear: How To Plant Lamb's Ears
Video: Plant Profile: Helen Von Stein's Lamb's Ear :: Dig, Plant, Water, Repeat 2024, Kan
Anonim

Lammeøreplanten (Stachys byzantina), som er en favorit til dyrkning med børn, vil helt sikkert glæde i næsten alle havemiljøer. Denne letplejede staude har fløjlsbløde, uldne stedsegrønne blade, der er sølv til grågrønne i farven. Bladet ligner også i formen på et ægte lammes ører, deraf navnet. Hvis det lader sig blomstre om sommeren, vil lammets øre også producere pigge af lyserøde til lilla farvede blomster.

Ud over at nyde dets attraktive, uklare løv, kan bladene bruges som en slags "plaster" til at hele sår og til at hjælpe smertefulde bistik.

Growing Lamb's Ear

Så længe du sørger for passende forhold, er det nemt at dyrke lammeøre i haven. Den er hårdfør i USDA plantehårdhedszoner 4-8, og plantens mellemøstlige oprindelse gør den fremragende til dyrkning under tørkelignende forhold. Faktisk er lammeøreplanter tolerante nok til at vokse næsten over alt.

Planten skal dyrkes i fuld sol eller delvis skygge. Selvom lammeøre kan tåle den dårligste jord, bør den altid være veldrænende, da planten ikke kan lide alt for fugtig jord. Dette gælder især for skyggefulde områder.

Lammeøre har mange anvendelsesmuligheder i haven, selvom det primært dyrkes for sit løv. Anlægget er lav-voksende, matdannende løv gør den ideel til brug som bunddække. Plant dem i åbne kanter sammen med andre flerårige planter, eller dyrk dem i beholdere.

Sådan planter man lammeører

Lammeøreplantning er let og foregår oftest om foråret. Plantehullerne bør ikke være dybere end de potter, de oprindeligt voksede i. For at forhindre overfyldning skal planterne placere mindst 30 cm fra hinanden.

Selvom lammeøre ikke kræver meget i form af gødning, kan du tilføje en smule kompost til hullerne før plantning, hvis det ønskes. Vand nye planter grundigt, men ikke vandlog.

Care of Lamb's Ear

Når først lammet er etableret, kræver det kun lidt vedligeholdelse; derfor er plejen af lammeøre også let. Vand kun, når jorden er væsentligt tør. Se omhyggeligt løvet på våde steder (fra høj nedbør) eller områder, der er tilbøjelige til fugtige forhold, da dette kan føre til råd. Spredning af barkflis under bladene vil hjælpe med at forhindre dette.

Klip planten tilbage om foråret og beskær brune blade efter behov. For at forhindre planten i at sprede sig, er deadheading brugte blomster ofte en god idé.

Ud over selvsåning kan planten formeres gennem deling om foråret eller efteråret.

Anbefalede: