Frugtkrans til jul – laver en tørret frugtkrans

Indholdsfortegnelse:

Frugtkrans til jul – laver en tørret frugtkrans
Frugtkrans til jul – laver en tørret frugtkrans

Video: Frugtkrans til jul – laver en tørret frugtkrans

Video: Frugtkrans til jul – laver en tørret frugtkrans
Video: DIY Dried Fruit Wreath with Ken Wingard - Home & Family 2024, Kan
Anonim

For et anderledes twist denne feriesæson kan du overveje at lave en tørret frugtkrans. At bruge en frugtkrans til jul ser ikke kun elegant ud, men disse enkle håndværksprojekter giver også en citrusagtig frisk aroma til rummet. Mens en gør-det-selv-frugtkrans er nem at samle, er det vigtigt at dehydrere frugten grundigt først. Korrekt konserveret vil en krans med tørret frugt holde i årevis.

Sådan laver man tørrede frugtskiver i en krans

Citrusfrugter kan tørres med en dehydrator eller i en ovn indstillet til lav temperatur. Du kan vælge en række forskellige citrusfrugter, når du laver en tørret frugtkrans, herunder grapefrugt, appelsiner, citroner og limefrugter. Skrællerne efterlades til dette gør-det-selv-frugtkranseprojekt.

Hvis du ønsker at bruge tørrede frugtskiver i en krans, skal du skære større typer citrus i ¼ tomme (0,6 cm.) skiver. Mindre frugter kan skæres i en tykkelse på 0,3 cm. Små citrusfrugter kan også tørres hele ved at lave otte jævnt fordelte lodrette slidser i skrællen. Hvis du planlægger at snore den tørrede frugt, skal du bruge et spyd til at lave et hul i midten af skiverne eller ned gennem kernen af hele frugten før tørring.

Mængden af tid det tager at dehydrere citrusfrugter afhænger af tykkelsen af skiverne og den anvendte metode. Dehydratorer kan tage mellem fem til seks timerskåret frugt og det dobbelte for hele citrusfrugter. Det vil tage mindst tre til fire timer for skiver at tørre i en ovn indstillet til 150 grader F. (66 C.).

For en farvestrålende krans med tørret frugt skal du fjerne citrus, før kanterne bliver brune. Hvis frugten ikke er helt tør, skal den stilles et solrigt eller varmt sted med tilstrækkelig luftcirkulation.

Hvis du gerne vil have, at din krans med tørret frugt skal se sukkerbelagt ud, skal du drysse klart glimmer på skiverne, når du har fjernet dem fra ovnen eller dehydratoren. Frugten vil stadig være fugtig på dette tidspunkt, så lim er ikke nødvendig. Sørg for at holde glitterbelagt frugt utilgængeligt for små børn, som kan blive fristet til at indtage disse velsmagende dekorationer.

Samling af en DIY-frugtkrans

Der er flere måder at bruge tørrede frugtskiver i en krans. Prøv en af disse inspirerende ideer til at lave en tørret frugtkrans:

  • Udskåret frugtkrans til jul – Denne krans, der udelukkende er lavet af glimmerbelagte tørrede frugtskiver, ser lokkende nok ud at spise! Du skal blot vedhæfte tørrede frugtskiver til en skumkransform ved hjælp af lige nåle. For at dække en 18-tommer (46 cm.) krans, skal du bruge cirka 14 grapefrugter eller store appelsiner og otte citroner eller limefrugter.
  • String en krans med tørret frugt – Til denne krans skal du bruge omkring 60 til 70 skiver tørret frugt og fem til syv hele tørrede citroner eller limefrugter. Begynd med at snore tørrede frugtskiver på en bøjle, som er blevet formet til en cirkel. Placér hele frugten jævnt rundt om cirklen. Brug elektrisk tape eltang til at lukke bøjlen.

Anbefalede: