Fatsia som stueplante – Sådan dyrkes fatsia i en beholder

Indholdsfortegnelse:

Fatsia som stueplante – Sådan dyrkes fatsia i en beholder
Fatsia som stueplante – Sådan dyrkes fatsia i en beholder

Video: Fatsia som stueplante – Sådan dyrkes fatsia i en beholder

Video: Fatsia som stueplante – Sådan dyrkes fatsia i en beholder
Video: Hvordan ta stiklinger 2024, April
Anonim

Fatsia japonica, som artsnavnet antyder, er hjemmehørende i Japan og også Korea. Det er en stedsegrøn busk og er en ret sej og tilgivende plante i udendørs haver, men det er også muligt at dyrke fatsia indendørs. Din pottefatsia indeni får muligvis ikke blomster, men du vil stadig være i stand til at nyde det eksotiske løv givet den rette indendørskultur.

At dyrke fatsia som stueplante

I naturen vokser disse planter i skyggefulde til delvist skyggefulde områder. Det er vigtigt, at du ikke giver din fatsia for meget direkte sol. På de fleste steder indendørs ville et østlig eksponeringsvindue fungere meget godt for disse planter. Dette er ikke en plante at placere i det mest solrige vindue, du har; ellers vil løvet brænde.

Dette er en plante, der ikke er for kræsen med hensyn til den type jord, den vokser i. Uanset hvad, sørg for at give denne plante et godt fugtniveau. Lad aldrig denne plante tørre helt ud. Samtidig ønsker du heller ikke, at denne plante skal sidde i vand. Det kan være en god idé at reducere vandingen lidt om vinteren, da væksten aftager eller går i stå.

Gød regelmæssigt med en universalgødning gennem hele vækstsæsonen. Reducer for at fjerne gødning i vintermånederne afhængigt af, om planten har bremset væksten eller helt stoppet. Genoptag igen i foråret, når ny vækst starter igen.

Disse planter vokser bedst, hvis du kan give varmere forhold i hele vækstsæsonen, men køligere (ikke kolde) forhold på 10-15 C. om vinteren. Vær forsigtig med ikke at placere denne plante i ethvert område indendørs, hvor der er koldt træk. Hvis du bor i et koldt klima, skal du ikke placere denne plante i nærheden af døre, hvor den kan modtage træk.

Disse planter kan blive ret høje, så vær ikke bange for at skære din plante tilbage. Du kan gøre dette på tidspunktet for ompotning, eller når som helst, hvor planten bliver for stor til din smag. Ved at skære din plante tilbage, kan du formere spidsstiklingerne, men samtidig vil din oprindelige plante reagere ved at blive busket.

Hvis du kan følge alle disse ting, vil du helt sikkert have succes med at dyrke fatsia i en beholder indendørs.

Anbefalede: