Opformering af kanarietræer fra frø: Lær, hvordan du spirer kanarieplantefrø

Indholdsfortegnelse:

Opformering af kanarietræer fra frø: Lær, hvordan du spirer kanarieplantefrø
Opformering af kanarietræer fra frø: Lær, hvordan du spirer kanarieplantefrø

Video: Opformering af kanarietræer fra frø: Lær, hvordan du spirer kanarieplantefrø

Video: Opformering af kanarietræer fra frø: Lær, hvordan du spirer kanarieplantefrø
Video: How to prepare palm tree seeds for germination 2024, Kan
Anonim

Kanarievinen er en smuk enårig, der producerer mange klare gule blomster og dyrkes ofte for sin livlige farve. Det er stort set altid dyrket af frø. Fortsæt med at læse for at lære mere om udbredelse af kanariefrø.

propagating Canary Vine

Kanarievin (Tropaeolum peregrinum), også almindeligt kendt som kanarieplante, er en øm staude, der er hårdfør i zone 9 eller 10 og varmere, hvilket betyder, at de fleste gartnere behandler den som en etårig. Enårige planter lever hele deres liv i én vækstsæson og kommer ofte tilbage det næste år fra frø. Dette er næsten altid metoden til formering af kanariske vinplanter.

Kanariske vinblomster blomstrer i sensommeren til det tidlige efterår og danner deres frø bagefter. Frøene kan indsamles, tørres og opbevares til vinteren.

Forberedelse af kanariefrygefrø til plantning

Kanarie-slyngplanter snor sig meget let, og unge planter i planteskoler har en tendens til at hænge sammen. Da planterne er så sarte og tilbøjelige til at sno sig som denne, er de ikke ofte tilgængelige som frøplanter. Heldigvis er det ikke svært at dyrke kanariefrø.

Kanariefuglefrø er meget merespirer sandsynligvis, hvis de forberedes lidt inden de plantes. Det er en god idé at lægge frøene i blød i vand i 24 timer. Det er endnu bedre at forsigtigt gnide ydersiden af frøene med et stykke sandpapir før iblødsætning. Umiddelbart efter iblødsætning skal du plante frøene – lad dem ikke tørre ud igen.

At dyrke kanariske vinfrø

Kanarieplanten er slet ikke kuldetolerant og bør ikke startes udendørs, før al chance for frost er forbi. I varmt klima kan frøene sås direkte i jorden, men i de fleste klimaer er det umagen værd at starte frøene indendørs 4 til 8 uger før den gennemsnitlige sidste frost i foråret.

Kanariefuglefrø spirer i jord mellem 60 og 70 F. (15-21 C.) og bør holdes varme. Dæk frøene med ¼-½ en tomme (1-2,5 cm.) vækstmedium. Jorden skal holdes konstant fugtig, men ikke fugtig.

Vælg biologisk nedbrydelige starterpotter, hvis det er muligt, da rødder af kanariefranker ikke kan lide at blive forstyrret. Hvis du sår udendørs, skal du tynde dine frøplanter ud til én for hver 30 cm, når de er 10 cm høje.

Anbefalede: