At dyrke tvillingeblomster i haven - tips til pleje af tvillingeblomster

Indholdsfortegnelse:

At dyrke tvillingeblomster i haven - tips til pleje af tvillingeblomster
At dyrke tvillingeblomster i haven - tips til pleje af tvillingeblomster

Video: At dyrke tvillingeblomster i haven - tips til pleje af tvillingeblomster

Video: At dyrke tvillingeblomster i haven - tips til pleje af tvillingeblomster
Video: Must-Grow Cut Flowers! What We're Growing in Our Flower Garden This Year! 2024, Kan
Anonim

Tvillingblomst (Dyschoriste oblongifolia) er en indfødt Florida, der er relateret til løvedragen. Tro mod sit navn producerer den blomster i par: smukke lyslilla rørformede blomster med mørke lilla eller blå pletter på underlæben. Det er nemt at dyrke, og blomsterne er attraktive på afstand og iøjnefaldende tæt på. Uanset om du er en indfødt Florida, der ønsker at plante lok alt eller fra et lignende varmt miljø og på jagt efter noget andet, kan tvillingblomsten være noget for dig. Fortsæt med at læse for at få flere oplysninger om dyrkning af tvillingeblomster.

At dyrke tvillingeblomster i haven

De, der ønsker at lære at dyrke Dyschoriste tvillingeblomster, vil opdage, at det er ret nemt. Tvillingblomstplanter er små og sarte og når en maksimal højde på 6-12 tommer (15-30 cm.). På grund af dette giver de smuk bunddække og er særligt effektive som en lavtliggende plante i et blandet plantebeholderarrangement eller en vildblomsthave.

De formerer sig både med underjordiske løbere og med frø og kan dyrkes fra enten frø eller stiklinger. De er stedsegrønne i zone 7-11 og kan plantes når som helst på året i disse zoner.

Blomsterne tiltrækker en række bestøvere, men bladene er en særligyndlingsføde af larven almindelig bukkesommerfugl. Blomstringen er stærkest i det sene forår, men den kan vare fra midten af foråret til så sent som i november.

Tvillingblomstplantepleje

Tvillingblomstplantepleje er let. Planterne foretrækker tørrere klimaer, men dør hurtigt ud i både ekstrem fugt og tørke.

Selv om tvillingeblomstplanter formerer sig gennem løbere og spredes let, er de ikke særlig aggressive og bliver ofte udslettet af større planter. Det betyder, at de ikke vil overskride din have, men hvis du vil bruge dem som bunddække, bør du give dem et bestemt sted helt deres eget og plads til at sprede sig, hvis du vil have dem til at formere sig. Planterne kan nå en spredning på 2 fod (60 cm.), men vokser meget åbne; plant dem tæt for at opnå et fuldt udseende.

Anbefalede: