Reasons For Heart Rot Tree Disease: What Causes Heart Rot In Trees

Indholdsfortegnelse:

Reasons For Heart Rot Tree Disease: What Causes Heart Rot In Trees
Reasons For Heart Rot Tree Disease: What Causes Heart Rot In Trees

Video: Reasons For Heart Rot Tree Disease: What Causes Heart Rot In Trees

Video: Reasons For Heart Rot Tree Disease: What Causes Heart Rot In Trees
Video: Heart Rot tree fungus and Me 2024, Kan
Anonim

Hjerteråd henviser til en type svamp, der angriber modne træer og forårsager råd i midten af træstammer og grene. Svampen beskadiger og ødelægger derefter et træs strukturelle komponenter og gør det med tiden til en sikkerhedsrisiko. Skaderne kan i starten være usynlige udefra træet, men du kan opdage syge træer ved frugtlegemerne på ydersiden af barken.

Hvad er hjerterådsygdom?

Alle løvtræer er modtagelige for sorter af svampeinfektioner kendt som hjerterottræssygdom. Svampene, især Polyporus og Fomes spp., får "kernevedet" i midten af disse træers stammer eller grene til at henfalde.

Hvad forårsager hjerteråd?

Svampene, der forårsager hjerteråd i træer, kan angribe næsten alle træer, men gamle, svage og stressede træer er mest modtagelige. Svampene ødelægger træets cellulose og hemicellulose og nogle gange dets lignin, hvilket gør træet mere tilbøjelige til at falde.

I første omgang er du muligvis ikke i stand til at se, om et træ har hjerteråd, da alt forrådnelsen er på indersiden. Men hvis du kan se inde i stammen på grund af et snit eller en skade på barken, kan du muligvis bemærke et rådnet område.

Nogle typeraf hjerteråd i træer forårsager, at der dannes frugtlegemer, der ligner svampe, på ydersiden af træer. Disse strukturer kaldes conks eller parentes. Se efter dem omkring et sår i træbarken eller omkring rodkronen. Nogle er årlige og dukker først op med den første regn; andre tilføjer nye lag hvert år.

Bakteriel hjerteråd

Svampene, der forårsager hjerteråd, er generelt opdelt i tre typer: brun råd, hvid råd og blød råd.

  • Brun råd er generelt det mest alvorlige og får det rådne træ til at blive tørt og smuldre til tern.
  • Hvid råd er mindre alvorligt, og det rådne træ føles fugtigt og svampet.
  • Blød råd er forårsaget af både svamp og bakterier og forårsager en tilstand kaldet bakteriel hjerteråd.

Bakteriel hjerteråd udvikler sig meget langsomt og forårsager mindst strukturel skade i træer. Selvom de forårsager henfald i cellulose, hemicellulose og lignin i berørte træer, spredes forrådnelsen hverken hurtigt eller langt.

Anbefalede: