Oplysninger om stegt ægplante - Sådan plejer du en stegt ægplante

Indholdsfortegnelse:

Oplysninger om stegt ægplante - Sådan plejer du en stegt ægplante
Oplysninger om stegt ægplante - Sådan plejer du en stegt ægplante

Video: Oplysninger om stegt ægplante - Sådan plejer du en stegt ægplante

Video: Oplysninger om stegt ægplante - Sådan plejer du en stegt ægplante
Video: Delicious Fried Egg Plant (subscriber request) 2024, Kan
Anonim

Hvis du leder efter noget lidt anderledes at tilføje til haven, hvorfor så ikke tage et kig på stegtæggetræet (Gordonia axillaris)? Ja, det har et ejendommeligt navn, men dets interessante karakteristika og lette pleje gør det til en unik tilføjelse til landskabet.

Hvad er en stegt ægplante?

Det stegte æg-træ, eller Gordonia-planten, er hjemmehørende i Sydøstasien, hvor det er kendt som Polyspora axillaris. Den omtales også med sine andre videnskabelige navne Franklinia axillaris og Camellia exillaris. Denne interessante plante trives i sumpede områder langs Atlanterhavet og i Gulf Coastal Plains i USA.

Gordonia er et lille stedsegrønt træ, der kan blive op til 16 fod (4,9 m.) og har fået sit navn, fordi dets store hvide blomster minder om et spejlæg. Den usædvanlige, aromatiske 'stegt æg-blomst', som er omkring 10 cm i diameter, er hvid med fem kronblade og en klynge af gule støvdragere i midten.

Stegte ægplanter blomstrer fra efterår til forår, og blomsterne ligner dem fra den nært beslægtede kamelia, selvom de ikke bruner på planten. Når de falder til jorden, ligner de spejlæg. Bladene er blanke og mørkegrønne med en læderagtig tekstur.

Indom vinteren bliver spidserne af bladene røde, hvilket giver denne plante en særlig appel uden for sæsonen. Barken er skinnende og orange og brun i farven. Planten er langsom til at komme i gang, men væksthastigheden stiger, når den først er etableret.

Sådan plejer man en stegt ægplante

Stegtægsblomsten kan lide fuld sol til delvis skygge. De har brug for god dræning; derfor er plantning på en skråning nær et vådt område ofte det bedste bud. Den stegte ægplante har brug for let sur jord og vokser ikke godt i calciumrig jord.

Mulch hjælper med at holde konkurrencen fra ukrudt eller omgivende græs på et minimum.

Gødskning om foråret med azalea- og kameliamad vil hjælpe planten til at nå sit fulde potentiale.

Beskæring hjælper med at opnå en busket vækst, men er ikke nødvendig. Planten vil få en naturlig kuppelform, når den efterlades alene. Du kan også trimme planten som en hæk, når den er ung.

Der er norm alt ingen bekymring med sygdom eller skadedyr.

Yderligere oplysninger om stegt ægplante

Nogle mennesker kan ikke lide massen af store blomster, der samler sig under træet. Dette skal dog ses som et plus, fordi det giver en flot dekorativ effekt. Fordi gordonia vokser langsomt, når de er unge, kan det være en god idé at købe en mere moden plante, hvis du ikke vil vente.

Anbefalede: