Tips til dyrkning af solsikkeplanter til mad

Indholdsfortegnelse:

Tips til dyrkning af solsikkeplanter til mad
Tips til dyrkning af solsikkeplanter til mad

Video: Tips til dyrkning af solsikkeplanter til mad

Video: Tips til dyrkning af solsikkeplanter til mad
Video: Rentabel solsikkeplantning: Tips og tricks til dyrkning af solsikker 2024, Kan
Anonim

Solsikker har en lang tradition for at blive dyrket til mad. Tidlige indianere var blandt de første til at dyrke solsikker som fødekilde, og det med god grund. Solsikker er en kilde til alle mulige former for sunde fedtstoffer, fibre og E-vitamin, for ikke at nævne, at de bare smager fantastisk.

At dyrke solsikker som mad

Hvis du har besluttet dig for at prøve at dyrke solsikker som mad, er der et par ting, du bør huske på.

Vælg den rigtige slags, når du dyrker solsikker til mad

Først skal du vælge den rigtige slags solsikke til at dyrke. Mens der nu er snesevis af sorter af solsikker at vælge imellem, bør du finde en, der er et konfekturesolsikkefrø eller et ikke-oliefrø. Disse plejer at være de store sort-hvidstribede frø. Disse er de lækreste frø til konsum. Nogle eksempler på solsikkefrø fra konfekture er:

  • Russian Mammoth
  • Paul Bunyan Hybrid
  • Miriam
  • Tarahumara

Vælg det rigtige sted, når du planter solsikker til mad

Dernæst skal du vælge et godt sted at dyrke dine solsikker. Solsikker har brug for masser af sollys, så sørg for, at det sted, du vælger, får mindst seks til otte timers sollys om dagen.

Du vil også havefor at sikre, at det sted, du vælger, har god dræning, men også har en jordstruktur, der vil holde på noget vand, da solsikker har brug for masser af vand.

Solsikker har brug for masser af gødning

Solsikker er også tunge foderstoffer. Sørg for, at jorden, du planter dine solsikker i, har masser af næringsstoffer til at støtte solsikkerne. Hvis du ikke er sikker på, at det sted, du har valgt, har nok næringsstoffer, skal du ændre jorden med enten kompost, godt komposteret gødning eller gødning.

Vær også opmærksom på, at solsikkerne vil udtømme den jord, de vokser i. Hvis du planlægger at dyrke noget andet på det sted (især hvis du dyrker solsikkerne i din køkkenhave), skal du ændre jord efter du har høstet dine solsikker.

Sådan planter man solsikker til mad

Plant dine solsikkefrø direkte i jorden lige efter sidste frostdato i dit område. Sørg for at holde området ukrudtsfrit, indtil solsikken bliver høj nok til at nå op over eventuelt omgivende ukrudt. At lade ukrudt vokse omkring frøplantesolsikker kunne blokere det hårdt tiltrængte sollys fra solsikkefrøplanterne.

Dine solsikkefrø vil være klar til at høste, når hovedet vender ned mod jorden. Hvis du ønsker at dobbelttjekke, at dine solsikkefrø er klar, skal du blot fjerne et frø fra hovedet og knække det op. Kernen indeni skal være fyldig og fylde hele skallen.

Når din solsikke er tæt på at være klar til at høste, kan du også ønske at beskytte hovedet mod fugle og andre dyr, der også finder solsikkefrø velsmagende. For at gøre dette skal du dække frøhovedet med maske eller net.

Anbefalede: