Sjældne stueplanter - de dyreste stueplanter i verden

Indholdsfortegnelse:

Sjældne stueplanter - de dyreste stueplanter i verden
Sjældne stueplanter - de dyreste stueplanter i verden
Anonim

Orkideer, aroider og andre plantearter er varme råvarer i den botaniske verden. Sjældne stueplanter giver mulighed for at studere, dyrke og eje et unikt stykke af verdens flora. Hobbyen er blevet endnu mere udbredt på dagens marked, med spændende nye tilbud rundt om hvert hjørne. Selv botanikere, der er nye inden for tidsfordriv, får energi af usædvanlige varianter, der skaber vild mangfoldighed i hjemmekollektioner.

At samle visse arter af planter er en almindelig vane blandt seriøse gartnere. Eksotiske stueplanter topper listen over foretrukne sorter til erhvervelse. Der er plantegrupper, der udveksler sjældne plantestiklinger og andre måder at hente meget sjældne planter på. Afhængigt af tilgængeligheden er nogle af disse eftertragtede flora dyre stueplanter.

Priser på meget sjældne planter

Udbud og efterspørgsel er regler for varer og påvirker priserne på ting. Denne ene lov om handel er ikke enestående for bil- eller boligkøb, men afspejles også i køb af stueplanter. Mange eksotiske stueplanter er så ene af slagsen, at deres værdi skyder i vejret på grund af deres vanskeligheder ved erhvervelse. En anden faktor, der påvirker planternes værd, er, hvor lette de er at formere, langsomme væksthastigheder og tilgængelighed. Det er ikke usædvanligt, at diehard plantesamlere betaler hundredvis eller endda tusindvis for enenkelt eksemplar. Med udgiften i midler kommer praleriet til en sjældent set sort.

Om dyre stueplanter

Usædvanlige stueplanter er ikke kun for samlere, men er en mageløs gave til en planteelsker. Få ting ville indikere en plantepersons værdi mere end en eksklusiv stikling, løg eller modent eksemplar. Sjældne stueplanter findes generelt ikke i planteskoler eller store kassebutikker. I stedet hentes de på auktioner og i fora online. Arterne og underarterne er meget specifikke. Hybrider og pletter er også meget samlerbare. Udbuddet er meget begrænset, hvilket også driver priserne højere. Et eksempel er Philodendron bicolor, som kan indbringe 1.200,00 USD i pris. En række Monstera indbragte for nylig 38.000,00 USD på en onlineauktion.

Opnåelige sjældne plantestiklinger

Hvis du ikke har midlerne til at bruge tusindvis på en enkelt plante, er der måder at få stiklinger på, der er mere overkommelige. Plantefora er en fantastisk måde at hente stiklinger på. Ejere af sjældne planter sætter ofte disse på markedet. De vil stadig koste et bundt, men kan være mere overkommelige end auktioner. At rette blikket mod et usædvanligt snarere end sjældent eksemplar medfører omkostninger til et mere overskueligt rum. Kaktussamfund, orkideavlergrupper og sjældne plantekataloger vil ofte vise vejen til sjældne plantestiklinger. Der er adskillige sorter af Philodendron, Aroids, orkideer, Anthurium, Monstera og andre tropiske skønheder. Hver er unik, speciel og kan være den overkommelige vej til den enestående plante i din samling.

Anbefalede: