Russiske salvieplanter i potte - Sådan plejes russisk salvie i en beholder

Indholdsfortegnelse:

Russiske salvieplanter i potte - Sådan plejes russisk salvie i en beholder
Russiske salvieplanter i potte - Sådan plejes russisk salvie i en beholder

Video: Russiske salvieplanter i potte - Sådan plejes russisk salvie i en beholder

Video: Russiske salvieplanter i potte - Sådan plejes russisk salvie i en beholder
Video: Zeitgeist Addendum 2024, Kan
Anonim

Russisk salvie (Perovskia) er en træagtig, solelskende staude, der ser spektakulær ud i masseplantninger eller langs en kant. Hvis du mangler plads, eller du har brug for lidt at have lyst til på et dæk eller en terrasse, kan du helt sikkert dyrke russisk salvie i containere. Lyder godt? Læs videre for at lære mere om containerdyrket russisk salvie.

Sådan dyrker man russisk salvie i en gryde

Når det kommer til at dyrke russisk salvie i beholdere, er større bestemt bedre, fordi en stor potte giver rigelig plads til, at rødderne kan udvikle sig. Russisk salvie er en høj plante, så brug en potte med en robust bund.

Enhver potte er fin, så længe den har mindst ét drænhul i bunden. Et kaffefilter af papir eller et stykke mesh-filter forhindrer potteblandingen i at skylle gennem drænhullet.

Brug en let, veldrænet potteblanding. Russisk salvie i potte rådner sandsynligvis i fugtig, dårligt drænet jord. En standard potteblanding kombineret med en smule sand eller perlit fungerer godt.

Pleje af russisk salvie i en container

Vand pottet russisk salvie ofte i varmt, tørt vejr, da potteplanter tørrer hurtigt ud. Vand i bunden af planten, indtil det ekstra drypper gennem drænhullet. Vand ikkehvis jorden stadig føles fugtig fra den forrige vanding.

En potteblanding med gødning, der er blandet på forhånd ved plantning, vil give planten næringsstoffer i seks til otte uger. Ellers skal du gøde russisk salvie i potte hver anden uge med en fortyndet opløsning af en vandopløselig gødning til almen brug.

Trim russisk salvie til 12 til 18 tommer (30-46 cm.) om foråret. Hvis du er sikker på, at al fare for frost er overstået, kan du trimme lidt hårdere. Du kan også trimme let gennem hele sæsonen.

Selv om du kan trimme russisk salvie om efteråret, er dette ikke en klog praksis i kolde klimaer, hvor trimning kan give øm ny vækst, der kan blive knust af frost i vintermånederne. Planten giver også en attraktiv tekstur til haven (og husly for fugle) i vintermånederne.

Stak planten, hvis den bliver toptung.

Pleje af russisk salvie i potte om vinteren

Russisk salvie er en holdbar plante, der er velegnet til dyrkning i USDA-plantehårdhedszoner 5 til 9, men planter i beholdere er mindre koldhårdføre. Hvis du bor i den nordlige del af dette klimaområde, skal du muligvis tilbyde russisk salvie i potte en smule ekstra beskyttelse i vintermånederne.

Du kan begrave en ikke-frysende beholder i et beskyttet område af din have og trække den ud om foråret, men den nemmeste måde at redde russisk salvie i beholdere er at bringe planten i en uopvarmet (ikke-frysende) skur, garage eller andet område. Vand let efter behov for at forhindre, at potteblandingen bliver knogletør.

Din anden mulighed er blot at behandleRussisk salvie som en årlig og lad naturen gå sin gang. Hvis planten fryser, kan du altid starte med nye planter om foråret.

Anbefalede: