Hvad er en Jilo Aubergine – Lær om dyrkning af Jilo Aubergine

Indholdsfortegnelse:

Hvad er en Jilo Aubergine – Lær om dyrkning af Jilo Aubergine
Hvad er en Jilo Aubergine – Lær om dyrkning af Jilo Aubergine

Video: Hvad er en Jilo Aubergine – Lær om dyrkning af Jilo Aubergine

Video: Hvad er en Jilo Aubergine – Lær om dyrkning af Jilo Aubergine
Video: How to Grow Eggplant - Rare Brazilian Variety 2024, Kan
Anonim

Jilo brasiliansk aubergine producerer små, livlige røde frugter og dyrkes, som navnet antyder, meget i Brasilien, men brasilianere er ikke de eneste, der dyrker jilo-auberginer. Læs videre for mere info om jilo-aubergine.

Hvad er en Jilo Aubergine?

Jilo er en grøn frugt relateret til både tomaten og auberginen. Engang behandlet som en særskilt art, Solanum gilo, er den nu kendt for at være af gruppen Solanum aethiopicum.

Denne løvfældende busk i familien Solanaceae har en meget forgrenet vane og vokser op til 6 ½ fod (2 m.) i højden. Bladene er skiftevis med glatte eller fligede kanter og kan blive op til en fod (31 cm.) lange. Planten producerer klynge af hvide blomster, der udvikler sig til æg- eller spindelformede frugter, der ved modenhed er orange til røde og enten glatte eller rillede.

Jilo Aubergine Info

Jilo brasiliansk aubergine går under et utal af navne: afrikansk aubergine, karminrød aubergine, bitter tomat, falsk tomat, haveæg og etiopisk natskygge.

Jilo, eller gilo, aubergine findes almindeligvis i hele Afrika fra det sydlige Senegal til Nigeria, Centralafrika til det østlige Afrika og ind i Angola, Zimbabwe og Mozambique. Det skyldes sandsynligvis domesticeringen af S. anguivifrica.

I slutningen af 1500-tallet blev frugten introduceret via britiske forhandlere, som importerede den fra Vestafrikas kyst. I en periode opnåede den en vis popularitet og blev omt alt som "guinea squash." Den lille frugt, omtrent på størrelse (og farve) som et hønseæg, blev snart døbt "ægplante."

Den spises som en grøntsag, men er faktisk en frugt. Den høstes, når den stadig er lysegrøn og stegt i panden, eller når den er rød og moden, spises den frisk eller pureret til juice, ligesom en tomat.

Jilo Aubergine Care

Som en generel regel trives alle typer afrikansk aubergine i fuld sol med veldrænet jord og en pH-værdi på 5,5 og 5,8. Gilo-aubergine vokser bedst, når dagtimerne er mellem 75 og 95 grader F. (25-35 C.).

Frø kan indsamles fra fuldt moden frugt og derefter lades tørre på et køligt, mørkt område. Når de er tørre, plant frøene indendørs. Så frø med en afstand på 15 cm i rækker med en afstand på 20 cm. Når frøplanterne har fem til syv blade, hærdes planterne af som forberedelse til udplantning udenfor.

Når du dyrker jilo-aubergine, skal du placere transplantationerne 50 cm fra hinanden i rækker med en afstand på 75 cm. Sæt og bind planterne på samme måde som en tomatplante.

Jilo auberginepleje er ret nemt, når planterne har etableret sig. Hold dem fugtige, men ikke gennemblødte. En tilsætning af godt rådnet gødning eller kompost vil forbedre udbyttet.

Høst frugten omkring 100 til 120 dage fra plantning og pluk regelmæssigt for at fremme yderligere produktion.

Anbefalede: