Kan du købe gavnlige insekter: Tips til at købe gavnlige insekter til haver

Indholdsfortegnelse:

Kan du købe gavnlige insekter: Tips til at købe gavnlige insekter til haver
Kan du købe gavnlige insekter: Tips til at købe gavnlige insekter til haver

Video: Kan du købe gavnlige insekter: Tips til at købe gavnlige insekter til haver

Video: Kan du købe gavnlige insekter: Tips til at købe gavnlige insekter til haver
Video: ★ 10 Beneficial Insects You Want in the Garden (Insect Guide) 2024, Kan
Anonim

Hver sæson kæmper økologiske og konventionelle avlere for at kontrollere sygdomme og insekttryk i deres have. Ankomsten af skadedyr kan være ret foruroligende, især når det begynder at true sundheden og styrken af grøntsager og blomstrende planter. Mens mange vælger at implementere kemiske kontroller, foretrækker andre gartnere måske og søger efter økologiske muligheder for at løse disse problemer.

En sådan bekæmpelsesforanst altning, brugen af gavnlige insekter, er en, der har vist sig at være særlig populær for avlere, der ønsker at tage en mere naturlig og håndfri tilgang. Hvordan får du dog disse havevenlige insekter ind i din have?

Fordelagtige insekter til haver

Gavnende insekter kan i høj grad forbedre den generelle sundhed i haven. Når de planlægger hver sæson, vælger mange avlere med vilje sorter af blomster og urter, der naturligt vil tiltrække et stort antal af disse havehjælpere.

Kompositte og tætte klaseblomster, som er rige på nektar, gør det muligt for haven at blive et indbydende og levende levested, der er i stand til at opretholde et stort antal gavnlige insekter. Mange af disse, såsom mariehøns og snørevinger, er så i standat fodre på andre knap så gode insekter i haven. Uden brug af kemikalier er mange gavnlige insekter i stand til at fodre og formere sig, hvilket skaber et rigt og bæredygtigt havehabitat.

Kan du købe gavnlige insekter?

Ud over at tiltrække gavnlige insekter naturligt gennem blomsterplantninger, kan mange avlere begynde at spekulere på at købe gode insekter og slippe dem ud i haven. Beslutningen om at købe gavnlige insekter er en, der skal tages med forskning og nøje overvejelse.

At købe gavnlige fejl online og i lokale planteskoler er en enkel proces. Det er dog vigtigt at gøre det på en ansvarlig måde. Mange gavnlige insekter, især mariehøns, fanges vildt. I dette er det muligt for disse insekter at introducere sygdomme og parasitter i eksisterende populationer i haven.

Ud over dette garanterer udgivelsen af gavnlige insekter ikke succes. Mange insekter kan endda flyve væk eller forlade haven ved frigivelse. Bestemmelse af måden, hvorpå insekterne opnås, samt at være særlig opmærksom på deres behov vil hjælpe med at sikre de bedste resultater.

Ved at undersøge køb af gavnlige insekter til haven ordentligt, er avlerne bedre i stand til at træffe informerede og miljømæssigt ansvarlige beslutninger for deres havers velfærd.

Anbefalede: