What is Gasteraloe - Guide to Gasteraloe-dyrkningskrav og -pleje

Indholdsfortegnelse:

What is Gasteraloe - Guide to Gasteraloe-dyrkningskrav og -pleje
What is Gasteraloe - Guide to Gasteraloe-dyrkningskrav og -pleje

Video: What is Gasteraloe - Guide to Gasteraloe-dyrkningskrav og -pleje

Video: What is Gasteraloe - Guide to Gasteraloe-dyrkningskrav og -pleje
Video: My Favourite Plants of 2022 2024, Kan
Anonim

Hvad er Gasteraloe? Denne kategori af hybride sukkulente planter viser unikke farve- og mærkningskombinationer. Gasteraloe dyrkningskrav er minimale, og Gasteraloe plantepleje er let, hvilket gør disse sukkulente planter til et godt valg for begyndere gartnere.

Hvad er en Gasteraloe?

Gasteraloe-planter, også kendt som x Gastrolea, er en usædvanlig kategori af sukkulente planter, der er hybridiseret fra Gasteria- og Aloe-planter. Det menes, at disse planter først opstod i Sydafrika.

Gasteraloe-planter har tykke, saftige blade, der norm alt er mærkede eller plettede, hvor hvert blad har tandkanter. Disse planter producerer nogle gange rørformede blomster, der blomstrer på forlængelser, der kan være op til to fod (0,60 m.) lange. Reproduktion sker gennem forskydninger, der vokser fra bunden af moderplanten.

Gasteraloe dyrkningskrav og pleje

Hvordan dyrker man Gasteraloe-planter? Det er nemt at dyrke en Gasteraloe. Disse planter, der dyrkes udendørs som stauder i frostfrie klimazoner, ser godt ud plantet i stenhaver. I de koldere klimazoner laver Gasteraloes vidunderlige stueplanter, og deres popularitet som containerdyrkede terrasseplanter ervokser.

Gasteraloe-planter vokser bedst i delvist/plettet sollys med beskyttelse mod den varme eftermiddagssol. Dyrket som en udendørs staude i frostfrie områder, vil Gasteraloe generelt overleve alene med lidt indgriben fra gartneren. Som stueplante eller terrasseplante i potte bør Gasteraloe behandles som en typisk sukkulent.

Det er en kraftig avler, der bør ompottes hvert andet år og fodres hvert forår med en gødning med langsom frigivelse. Vand en Gasteraloe i potte sparsomt, når den er tør at røre ved, og cirka en gang om måneden om vinteren. Hvis Gasteraloe dyrkes som en terrasseplante, bør nedbør give tilstrækkelig fugt, men manuel vanding kan være påkrævet, hvis nedbøren har været minimal.

Gasteraloe plantepleje og Gasteraloe dyrkningskrav er minimale, hvilket gør dem til de perfekte planter til den begyndende gartner. Delvis solskin og lidt vand fra tid til anden, når det er nødvendigt, er alt, hvad disse sukkulente planter kræver for at trives, hvilket skaber en smuk tilføjelse til enhver gartneres samling.

Biografi: Wanette Lenling er en freelance-haveskribent og en advokat fra Midtvesten. Hun har arbejdet i have, siden hun var barn, og hun har over ti års erfaring med at arbejde som professionel gartner for et landskabs- og havecenter.