Årsager til vorteagtige græskar - hvorfor har nogle græskar knopper

Indholdsfortegnelse:

Årsager til vorteagtige græskar - hvorfor har nogle græskar knopper
Årsager til vorteagtige græskar - hvorfor har nogle græskar knopper

Video: Årsager til vorteagtige græskar - hvorfor har nogle græskar knopper

Video: Årsager til vorteagtige græskar - hvorfor har nogle græskar knopper
Video: Everything you know about pumpkins is wrong 2024, Kan
Anonim

Warty græskar er en hot trend, og årets mest værdsatte jack o’ lanterner kan meget vel være lavet af vorteagtige græskar. Hvad forårsager vorter på græskar og er ujævne græskar spiselige? Lad os lære mere.

Hvad forårsager vorter på græskar?

Mens mange mennesker ønsker et glat, plettet græskar at skære til Halloween, elsker andre udseendet af de nyligt introducerede vorteagtige græskarvarianter. Nej, disse er ikke ramt af en eller anden afskyelig sygdom; de er faktisk gensplejset til at skabe ujævn græskarfrugt. Det er faktisk naturligt og ikke usædvanligt, at græskar har knopper, men mange års selektiv avl har luget denne naturlige tendens ud, indtil det, vi ser som normen, er plettede græskar.

I løbet af ti års selektiv avl har mærket Super Freak udgivet deres mest vortefyldte græskar til dato, Knuckle Head-græskar. Disse er genetisk designet til at være 12-16 pund (5,5 til 7,5 kg.) klumpet, ujævn, perfekt størrelse til udskæring, især og lækkert uhyggelig. Gargoyle og gåsehud er andre varianter af vorteagtige græskar.

Andre årsager til ujævn græskarfrugt

Hvis du er sikker på, at du ikke dyrker en række ujævne græskarfrugter, såproblemet kan være vir alt. Mosaikvirus kan forvandle et glat græskar til et klumpet. Klumperne i dette tilfælde ser ud som om de kommer fra under huden på græskaret, mens gensplejsede vorteagtige græskar ser ud som om hver fremspring sidder oven på huden. Mosaikinfektion spredes af bladlus, hvilket resulterer i mindre blade og vinstokke samt blade med mørke og lyse pletter.

Er de ujævne græskar spiselige? Selvom de er grimme, kan mosaikramte græskar stadig spises, selvom de kan være af ringere kvalitet end upåvirkede frugter.

Insekter, der gumler på møre unge græskarskaller, kan også give ar på overfladen, hvilket resulterer i bump. Agurkebiller er norm alt synderne her og kan ramme alle agurker i din have. De er også vektorer for mosaikvirus.

For at bekæmpe både virussen og billerne, påfør pyrethrin-spray på planten. Fortynd først pyrethrinen til 3-5 spiseskefulde pr. gallon vand (44,5-74 ml. pr. 4 L.). Sørg for at dække alt løvet. Det skulle tage sig af billerne og i kraft af det, mosaikvirus. Du kan også mulde med aluminiumsfolie for at forhindre mosaikvirusinfektion og kassere alle græskarplanter, der viser tegn på infektion. Bekæmp også ukrudt og bladlus med insekticid sæbe. Gentag påføringer hver uge, indtil der ikke er tegn på bladlusangreb.

Sidst kan ujævn græskarfrugt være forårsaget af ødem. Ødem ses oftest i kølige, våde vækstår. I modsætning til mosaikvirus er ødem ikke en sygdom; det er forårsaget af absorption af for meget vand. Planten skal af med overskuddet mende kølige vejrforhold tillader det ikke at trænge igennem bladene eller gøre det til mere frugt eller plante. Når plantecellerne svulmer op med vand, forstørres de og brister. Det resulterende område heler og danner et ar, der er tørt, korket og hævet. Ødem er norm alt ret lille på græskar, men når det rammer grønt eller grønkål, kan det være alvorligt. Det vil ikke påvirke resultatet eller smagen af frugten; det er bare nogle harmløse ardannelser.

Hvis du imidlertid ser tegn på ødem på dine græskar, og vejret ikke har været alt for køligt og vådt, skal du enten undersøge dine vandingsmetoder og/eller området af græskarplasteret. Græskarlappen kan være på et lavt punkt i gården og modtagelig for at samle vand.

Anbefalede: