Mælkekarton-urtehave – Sådan laver du papirkarton-urtebeholdere

Indholdsfortegnelse:

Mælkekarton-urtehave – Sådan laver du papirkarton-urtebeholdere
Mælkekarton-urtehave – Sådan laver du papirkarton-urtebeholdere

Video: Mælkekarton-urtehave – Sådan laver du papirkarton-urtebeholdere

Video: Mælkekarton-urtehave – Sådan laver du papirkarton-urtebeholdere
Video: Gardening with a Milk Carton 2024, April
Anonim

At lave en mælkekartonurtehave er en fantastisk måde at kombinere genbrug med kærligheden til havearbejde. Disse pengebesparende urtebeholdere i papirkarton er ikke kun enkle at lave, men også dekorative at bruge. Derudover er gør-det-selv-urtekartoner en fremragende måde at introducere børn til både havearbejde og konceptet med at reducere, genbruge og genbruge.

Sådan laver man papirkarton-urtebeholdere

Gør-det-selv-urtekartonplantekasser kan fremstilles af enhver størrelse mælkekarton, men størrelsen på en halv gallon giver tilstrækkelig rodplads til at dyrke urter i mælkekartoner. Disse plantekasser kan fremstilles på tre forskellige måder:

  • Den øverste eller foldede del af mælkekartonen kan skæres af og kasseres. Dette gør en høj, tynd plantekasse (desværre sender den stadig en del af mælkekartonen til lossepladser).
  • Mælkekartonen kan halveres. Urterne plantes i den øverste (foldede) del. Toppen sættes derefter ind i den nederste halvdel, som fungerer som drypbakke. Denne metode giver mest støtte til kartonen.
  • Lange plantekasser kan laves ved at skære den ene side ud af mælkebeholderen og plante på langs. Dette giver den mest vækstplads pr. mælkekarton.

Før du planter urter i mælkekartoner, skal du bruge en stor søm eller stjerneskruetrækker til at stikke drænhuller i bunden afbeholder. Det er også tilrådeligt at vaske mælkekartonen grundigt og lade den tørre 24 timer før dekoration.

Dekorering af gør-det-selv-urtekartonplanter

Gartnere, der leder efter billige plantekasser, kan bruge de forberedte mælkekartoner, som de er, men det virkelig sjove kommer med dekorationsprocessen. Her er nogle søde ideer til at lave dine egne unikke urtebeholdere i papirkarton:

  • Paint – Enten spraymaling eller penslet på akryl kan bruges til at belægge ydersiden af mælkekartonens urtehaveplantemaskine. Fra psykedeliske tressere til generisk hvid med sorte bogstaver, gør-det-selv-urtekartoner kan laves, så de matcher et værelses indretning eller blot være praktiske.
  • Klæbende papir – Brug gaffatape, hyldebeklædning eller selvklæbende håndværksskum til at dekorere siderne af plantekasserne. Det ekstra lag giver støtte, når du dyrker urter i mælkekartoner.
  • Dyreven – Før du skærer mælkekartonen, skal du spore øreformen på dit yndlingsdyr over skærelinjen på den ene side af beholderen. Skær derefter forsigtigt rundt om "ørerne" for at inkludere dem i plantekassen. Derefter skal du dække eller male alle sider af din specielle mælkekarton-urtehavekrukke. Tilføj øjne, mund, en næse og knurhår (hvis det er relevant) under ørerne for at repræsentere ansigtet på din yndlingsdyreven.
  • Bånd, garn og knapper – Tag de resterende håndværksartikler ud, og tag i byen og dekorer din mælkekarton med båndrester og ekstra knapper. Eller brug varm lim og vind restgarn rundt om siderne af plantekassen.
  • Craftsticks – Lim træpinde på ydersiden af papirkartonens urtebeholdere, og mal eller farve derefter i din yndlingsfinish. Håndværksstavene giver ekstra støtte til mælkekartonen.

Når du er dekoreret, skal du bruge en kvalitetskrukkejord, når du planter dine yndlingsurter. Placer din mælkekarton-urtehave et solrigt sted og vand regelmæssigt. Disse søde plantekasser er også søde gaver til familie og venner.

Anbefalede: