Fantastiske fordele ved stueplanter – hvorfor er indendørs planter gode for os

Indholdsfortegnelse:

Fantastiske fordele ved stueplanter – hvorfor er indendørs planter gode for os
Fantastiske fordele ved stueplanter – hvorfor er indendørs planter gode for os

Video: Fantastiske fordele ved stueplanter – hvorfor er indendørs planter gode for os

Video: Fantastiske fordele ved stueplanter – hvorfor er indendørs planter gode for os
Video: 10 BEST INDOOR PLANTS FOR YOUR ROOM 2024, April
Anonim

Udover at være i stand til at værdsætte den rene visuelle skønhed ved at dyrke planter i vores hjem og på kontorer, er der en række fordele ved at dyrke planter indendørs. Så hvorfor er indendørs planter gode for os? Her er nogle overraskende fordele ved stueplanter.

Hvordan gavner stueplanter mennesker?

Vidste du, at stueplanter faktisk kan øge luftfugtigheden i vores indeluft? Dette er især vigtigt for dem af os, der bor i tørre klimaer, eller som har tvungne luftvarmesystemer i vores hjem. Stueplanter frigiver fugt i luften ved en proces kaldet transpiration. Dette kan hjælpe vores indendørs luftfugtighed forblive på et sundere niveau. Jo flere planter du har grupperet sammen, jo mere vil din luftfugtighed stige.

Husplanter kan hjælpe med at lindre "syg bygningssyndrom." I takt med at boliger og bygninger bliver mere energieffektive, er vores indeluft blevet mere forurenet. Mange almindelige indendørs møbler og byggematerialer frigiver en række giftstoffer til vores indeluft. NASA gennemførte en undersøgelse, der har vist, at stueplanter kan bidrage til at reducere indendørs luftforurening betydeligt.

At have stueplanter omkring os kan gøre os glade, kendt som biofili, og dette er blevet bevist af forskellige undersøgelser. En undersøgelse gennemført af University of Michigan viste, at arbejde itilstedeværelsen af planter øger faktisk koncentrationen og produktiviteten. Stueplanter kan faktisk også hjælpe med at lindre vores stress, og bare ved at være i nærværelse af planter, har det vist sig at reducere blodtrykket på få minutter.

Husplanter har vist sig at reducere forekomsten af skimmelsvampe og bakterier. Planter er i stand til at absorbere disse gennem deres rødder og i det væsentlige nedbryde dem. Derudover kan de reducere partikler eller støv i luften. Tilføjelse af planter til et rum har vist sig at reducere antallet af partikler eller støv i luften med op til 20%.

Endelig kan det at have planter i et rum overraskende forbedre akustikken og reducere støj. En undersøgelse viste, at planter kan reducere støj i rum med mange hårde overflader. De gav en lignende effekt som at tilføje tæpper til et værelse.

Antallet af resulterende stueplantefordele er virkelig bemærkelsesværdigt og blot endnu en grund til at værdsætte at have dem i dit hjem!

Anbefalede: