Hvad er en myntebusk – Lær om pleje og dyrkning af myntebusk

Indholdsfortegnelse:

Hvad er en myntebusk – Lær om pleje og dyrkning af myntebusk
Hvad er en myntebusk – Lær om pleje og dyrkning af myntebusk

Video: Hvad er en myntebusk – Lær om pleje og dyrkning af myntebusk

Video: Hvad er en myntebusk – Lær om pleje og dyrkning af myntebusk
Video: A MINT'S CURSE | Mint plant care that you should know 2024, Kan
Anonim

Hvis du leder efter en mynteplante med lav vedligeholdelse, der er attraktiv og en smule anderledes, kan du overveje at tilføje Elsholtzia-myntebuske til haven. Disse sjældne medlemmer af myntefamilien har træagtige, busklignende grene nær plantens bund med urteagtige stængler i toppen. Modne myntebuskeplanter er cirkulære i form og dækket med en overflod af spiselige, myntefriske blade.

Hvad er en myntebusk?

Elsholtzia-myntebuske er hjemmehørende i Kina, især kløfterne og åbne græsarealer i Himalaya, hvor de stadig kan vokse. Myntebusk er også kendt som kinesisk myntebusk. Slægten og artsnavnet (Elsholtzia stauntonii) var dedikeret til to mænd: George Staunton, der samlede myntebuskeplanter, mens han var på en diplomatisk ekspedition i 1793, og Johann Sigismund Elsholtz, en preussisk gartner.

Der er omkring 40 forskellige arter af myntebuskeplanter, der vokser i naturen. Den mest populære sort til hjemmehaver har attraktive 4- til 6-tommer (10 til 15 cm.), spidse blomster i smukke nuancer af lilla og lavendel. Hvide blomstrende typer har blomsterstængler, der når 6 til 8 tommer (15 til 20,5 cm.) høje. Elsholtzia myntebuske blomstrer fra sommer til efterår.

Mintbuskepleje

At dyrke myntebuskeplanter er ret nemt, da de kræver lidt vedligeholdelse. De vokser i de fleste jordtyper og er hårdføre i USDA zone 4 til 8. Myntebuske foretrækker fuld sol, tør til medium fugtighed og veldrænet jord. Der er ingen rapporterede problemer med sygdom eller skadedyr.

At finde Elsholtzia-myntebuske at købe kan være den største udfordring. Disse urteagtige buske er ikke let tilgængelige fra mursten og mørtel planteskoler. Levende planter kan købes fra internetkilder.

Myntebuske kan plantes som hæk eller placeres i en flerårig kant. De vokser til en højde på 3 til 5 fod (1 til 1,5 m.) og vil sprede sig lige så vandret.

I nogle områder vil planten dø ud i vintermånederne. I andre lokaliteter kan gartnere ønske at skære myntebuskene tilbage til jordniveau, efter at de er færdige med at blomstre om efteråret. Planter vil vokse kraftigt i det næste forår. Blomstringsmængden vil ikke blive forhindret, da myntebuske producerer blomster ved ny vækst, ikke gamle.

Som blomstrende i sensæsonen tiltrækker myntebuskeplanter også bestøvere, der leder efter de sidste rester af nektar og pollen før vinterens begyndelse. At vælge Elsholtzia myntebuske som en del af dit landskabsdesign vil ikke kun tilføje en dejlig tekstur og stænk af farve til haven, men de friskhøstede blade kan tilføje et minte twist til dine foretrukne sommerdrikke.

Anbefalede: