Sådan transplanterer du en vild rosenbusk – flytning af vilde rosenbuske til din have

Indholdsfortegnelse:

Sådan transplanterer du en vild rosenbusk – flytning af vilde rosenbuske til din have
Sådan transplanterer du en vild rosenbusk – flytning af vilde rosenbuske til din have

Video: Sådan transplanterer du en vild rosenbusk – flytning af vilde rosenbuske til din have

Video: Sådan transplanterer du en vild rosenbusk – flytning af vilde rosenbuske til din have
Video: Growing Roses : How to Transplant Wild Rose Bushes 2024, Kan
Anonim

Kulturroser er familiens roy alty med lag af tunge, fløjlsbløde kronblade og elegante former. Hvis du foretrækker et vildttræ frem for Kew Gardens, hvem kan så bebrejde dig? Det betyder, at du måske foretrækker at transplantere vilde roser ind i din baghavereservat. Kan du flytte vilde rosenbuske? Det er helt okay at transplantere en vild rose, så længe den vokser på din egen ejendom. For at sikre, at planten overlever, kan du læse op på nogle tips til transplantation af vilde roser.

Kan du flytte vilde rosenbuske?

Selvfølgelig ved du, at det ikke er i orden at transplantere vilde roser fra en andens jord eller endda offentlige parkområder uden tilladelse. Da mange mennesker betragter disse buske som ukrudt, er det måske ikke svært at få tilladelse. Faktisk kan nogle, som multiflora-rosen, blive ret invasive i visse områder.

Hvis du har disse buske, der vokser i terræn, du ejer, eller hvis du får ejerens tilladelse, er det helt okay at tænke på at flytte vilde rosenbuske ind i din have. Der er også mange grunde til at gøre det.

Moving Wild Rose Bushes

Vilde roser er svære planter til at overleve på de forladte steder, de besøger. De vokser hurtigt oghøje, beskytte sig selv med rigelige torne og bede ikke om hjælp fra nogen.

De producerer desuden roser, som Moder Natur havde til hensigt, at de skulle se ud, blomster med fem sarte kronblade og gul støvdrager. Blomsterne skummer op på en mark om foråret, og dør derefter tilbage. Deres anden udsmykning kommer med de store, røde hyben, der dukker op om efteråret og hænger på de nøgne torne gennem vinteren.

Det er ikke svært at flytte vilde rosenbuske, og planterne er ikke kræsne med hensyn til stedet. Selvom du vil være sikker på at transplantere en vild rose på det rigtige tidspunkt ved hjælp af et par vilde roser transplantationstip.

Wild Rose Transplant Tips

Hvis du følger et par tips til transplantation af vilde roser, har du en meget bedre chance for succes. Den første involverer passende timing.

Kan du flytte vilde roser, mens de blomstrer? Det bør du ikke prøve, selvom planterne bestemt ser bedst ud, når de blege blomster er ude. I stedet bør du altid transplantere en vild rose, når den er i dvale, norm alt november til februar (sen efterår gennem vinteren).

Du skal skære stilkene ned til omkring 15 cm, før du begynder at grave. Du får ikke brug for al den stilk, og det gør det sværere for planten at komme i gang på sin nye placering. Klip stilken på en diagonal lige over en knop.

Grav så meget af roden som muligt, men ærgr dig ikke, hvis du ikke kan få det hele. Disse er hårde, modstandsdygtige planter og vil sandsynligvis overleve. Sæt dem på et solrigt sted med veldrænet jord, og giv dem derefter tid til at tilpasse sig. Selvom de vil i starten, er oddsene detde vil sende nye skud op i foråret.

Anbefalede: