Oplysninger om laktræer - Lær om asiatiske laktræer

Indholdsfortegnelse:

Oplysninger om laktræer - Lær om asiatiske laktræer
Oplysninger om laktræer - Lær om asiatiske laktræer

Video: Oplysninger om laktræer - Lær om asiatiske laktræer

Video: Oplysninger om laktræer - Lær om asiatiske laktræer
Video: The Five Directions: Lacquer Through East Asia (Dr. Einor K. Cervone) 2024, Kan
Anonim

Laktræer dyrkes ikke særlig meget i dette land, så det giver mening for en gartner at spørge: "Hvad er et laktræ?" Laktræer (Toxicodendron vernicifluum tidligere Rhus verniciflua) er hjemmehørende i Asien og dyrkes for deres saft. Giftig i flydende form tørrer laktræsaften som en hård, klar lak. Læs videre for at få flere oplysninger om laktræ.

Hvor vokser laktræer?

Det er ikke svært at gætte, hvor laktræer vokser. Træerne kaldes nogle gange asiatiske laktræer, kinesiske laktræer eller japanske laktræer. Dette skyldes, at de vokser i naturen i dele af Kina, Japan og Korea.

Hvad er et laktræ?

Hvis du læser laktræoplysninger, opdager du, at træerne bliver omkring 50 fod høje og bærer store blade, hver sammensat af 7 til 19 foldere. De blomstrer om sommeren, norm alt i juli.

Et laktræ bærer enten han- eller hunblomster, så du skal have et han- og et huntræ til bestøvning. Bier bestøver blomsterne fra asiatiske laktræer, og bestøvede blomster udvikler frø, der modnes om efteråret.

Voksende asiatiske laktræer

Asiatiske laktræer vokser bedst i veldrænet, frugtbar jord i direkte sol. Det er bedst atplant dem på lidt beskyttede steder, da deres grene let knækkes i hård vind.

De fleste træer af denne art dyrkes ikke i Asien for deres skønhed, men for laktræsaft. Når saften påføres genstande og får lov at tørre, er finishen holdbar og skinnende.

Om Lacquer Tree Sap

Saften tappes fra stammen af laktræer, når de er mindst 10 år gamle. Kultivatorer skærer 5 til 10 vandrette linjer ind i træstammen for at opsamle saften, der kommer ud af sårene. Saften filtreres og behandles, før den males på en genstand.

En lakeret genstand skal tørres i et fugtigt rum i op til 24 timer, før det hærder. I flydende tilstand kan saften forårsage et slemt udslæt. Du kan også få laktræudslæt ved at indånde saftens dampe.

Anbefalede: