Cutting Back Cikorie – Hvornår skal man beskære cikorieplanter i haven

Indholdsfortegnelse:

Cutting Back Cikorie – Hvornår skal man beskære cikorieplanter i haven
Cutting Back Cikorie – Hvornår skal man beskære cikorieplanter i haven

Video: Cutting Back Cikorie – Hvornår skal man beskære cikorieplanter i haven

Video: Cutting Back Cikorie – Hvornår skal man beskære cikorieplanter i haven
Video: ✂ When to Cut Back and Prune Your Crocosmia - SGD 232 ✂ 2024, Kan
Anonim

Cikorie er en vildblomst hjemmehørende i Middelhavsområdet med himmelblå blomster. Hvis du dyrker cikorie i din baghave, vil du opleve, at det er en plante med ekstremt lav vedligeholdelse, der kun kræver lejlighedsvis beskæring af cikorieplanter. Hvor ofte skal cikorie beskæres? Læs videre for at få oplysninger om trimning af cikorieplanter, herunder tips om, hvornår du skal beskære cikorie.

Beskæring af cikorieplanter

Folk dyrker cikorie som letplejede, blomstrende planter. De dejlige, blå blomster åbner sig på solrige dage og lukker i overskyet tid og om natten. Men det er ikke den eneste grund til at dyrke cikorie. Rødderne af cikorieplanter bruges til at lave en kaffeerstatning, og nogle gartnere beslutter at plante cikorie af denne grund. En type cikorie (kaldet 'Witloof' cikorie) bruges til belgisk eller fransk endivie, mens smårodede planter bruges til salatgrønt.

Alle disse typer cikorie vokser lykkeligt uden megen gartnerpleje, selvom trimning af cikorieplanter kan være en god idé. Denne plante er meget robust og tilpasningsdygtig og trives i det amerikanske landbrugsministeriums hårdførhedszone 3 til 9. Cikorieplanter er det fuldstændige modsatte af kræsne. De trives med omsorgssvigt efter de eretableret, som mange andre vilde blomster. Hvis du vil gøre plejen særlig enkel, så plant dem i dyb jord på et sted, der får direkte sol.

Skal cikorie beskæres? Det er ikke en af de planter, der kræver beskæring for at trives. Det kan dog være bedre at skære ned på cikorie i vækstsæsonen.

Cutting Back cikorie

Hvis du vil have hele din baghave fyldt til randen med cikorie, er der ingen grund til at tænke på at trimme cikorieplanter. De vil med glæde sætte frø, og cikorieplastret vil udvide sig år efter år, indtil cikorie optager hele området.

Hvis dette ikke er din plan for haven, så er det vigtigt at skære ned på cikorie. Denne plante begynder at producere blomster om foråret, og disse blomster bliver ved med at komme indtil det tidlige efterår. Hver blomst producerer rigelige frø, der tjener til selvsåning år efter år. Du kan begrænse væksten af dit cikorieplaster ved at fjerne hovedet af blomsterne, før frøene uddeles.

Trimning af cikorieplanter for at forhindre gensåning er en del af regelmæssig vedligeholdelse, og du bliver nødt til at holde styr på denne cikorieplante med at beskære hele sommeren. Så hvornår skal man beskære cikorie? Det bestemmes på en blomst-for-blomst basis. Når en blomst begynder at falme, klip den af og kasser den. Du bliver nødt til konstant at holde trit med plasteret for at forhindre planten i at sprede sig over alt.

Anbefalede: