Kålplanteinfo – Hvornår skal man plante kål i haven

Indholdsfortegnelse:

Kålplanteinfo – Hvornår skal man plante kål i haven
Kålplanteinfo – Hvornår skal man plante kål i haven

Video: Kålplanteinfo – Hvornår skal man plante kål i haven

Video: Kålplanteinfo – Hvornår skal man plante kål i haven
Video: Sådan høster man sine egne kartofler uden at grave 2024, Kan
Anonim

Let at dyrke og hårdfør, havedyrket kål er et nærende og givende haveprojekt. Det er ret nemt at dyrke kål, fordi det er en robust grøntsag, der ikke er for nøjeregnende. Når du ved, hvornår du skal plante kål og de forhold, den bedst kan lide, vil du belønne dig med en fantastisk grøntsag, der er fantastisk i salater, røre, sauerkraut og utallige andre opskrifter.

Kålplanteinfo

Kål (Brassica oleracea var. capitata) vokser godt i frugtbar jord og kan lide sol eller halvskygge. Fås i en række grønne nuancer, såvel som lilla eller røde, former og teksturer varierer meget.

Grønkål og bok choy har et noget glat blad, mens savoy- og napakålblade er krøllede. Der er mange forskellige typer, så sørg for at vælge en, der passer til din vækstregion.

Hvornår skal man plante kål

Plantesæsonen for kål er ret lang. Tidlig kål bør transplanteres så hurtigt som muligt, så den kan modnes før sommervarmen. Hvis du har spekuleret på, hvornår du skal plante kålplanter, skal du vide, at flere sorter er tilgængelige på forskellige modningstidspunkter, så du kan få en høst hele sommeren.

Ved plantningkål, hærdede planter kan være meget tolerante over for frost. Derfor kan du plante disse tidligt på foråret med andre kølige sæsongrøntsager. Senkål kan startes midt på sommeren, men husk, at de ikke udvikler et hoved før efteråret.

Sådan dyrker man kål

Når du placerer kålplanter i din have, skal du sørge for at placere frøplanter 12 til 24 tommer (30-60 cm) fra hinanden for at give dem masser af plads til at dyrke store hoveder. Tidlige sorter af kål kan plantes 12 tommer (30 cm.) fra hinanden og vil vokse alt fra 1- til 3-pund hoveder (454 gr.-1k.). Senere varianter kan producere hoveder, der kan veje mere end 8 pund (4 k.).

Hvis du planter fra frø, så dem ¼ til ½ tomme dybe (6-13 mm.) i jord, der har en pH-balance på 6 til 6,8. Hold frøene fugtige, og fortynd de unge frøplanter for at give dem plads til at vokse.

Frugtbar jord giver kål en god start. Tilføjelse af nitrogen til jorden, efter at planterne er veletablerede, vil hjælpe dem med at modnes. Kålrødder vokser på et ret lavt niveau, men det er vigtigt at holde jorden fugtig, så dine grøntsager bliver saftige og søde. Kål vokser bedst i områder, hvor temperaturen ikke bliver meget over 24 C, hvilket gør den til en ideel efterårsafgrøde.

Høstekål

Når dit kålhoved har nået den størrelse, du kan lide, skal du gå videre og skære det i bunden. Vent ikke til kålhovedet deler sig, fordi et flækket hoved vil tiltrække sygdomme og skadedyr. Efter høst af kål skal du fjerne hele planten og dens rodsystem fra jorden.

Anbefalede: