Oplysninger om, hvornår man skal høste bønner

Indholdsfortegnelse:

Oplysninger om, hvornår man skal høste bønner
Oplysninger om, hvornår man skal høste bønner

Video: Oplysninger om, hvornår man skal høste bønner

Video: Oplysninger om, hvornår man skal høste bønner
Video: When To Harvest Beans-Different Stages of Growth 2024, April
Anonim

Det er nemt at dyrke bønner, men mange gartnere spekulerer på, "hvornår plukker du bønner?" Svaret på dette spørgsmål afhænger af den slags bønne, du dyrker, og hvordan du gerne vil spise dem.

Høst af snapsebønner

Grønne, voks-, buske- og stangbønner tilhører alle denne gruppe. Det bedste tidspunkt at plukke bønner i denne gruppe er, mens de stadig er unge og møre, og før frøene indeni er synligt, når man ser på bælgen.

Hvis du venter for længe med at plukke snapsebønner, selv en dag eller to, vil bønnerne være seje, grove, træagtige og trevlede. Dette vil gøre dem uegnede til dit middagsbord.

Høste skalbønner til bælg

Shellbønner, såsom kidney-, sorte- og favabønner, kan høstes som snapsebønner og spises på samme måde. Det bedste tidspunkt at plukke bønner til at spise som snapsebønner er, mens de stadig er unge og møre, og før frøene indeni er synligt, når man ser på bælgen.

Høste skalbønner som møre bønner

Mens skalbønner ofte høstes tørre, behøver du ikke nødvendigvis at vente på, at de er tørre, før du nyder selve bønnerne. At høste bønner, når de er møre eller "grønne", er helt okay. Det bedste tidspunkt at plukke bønner til denne metode er efterbønnerne indeni har synligt udviklet sig, men før bælgen er tørret.

Hvis du vælger bønner på denne måde, skal du sørge for at koge bønnerne grundigt, da mange skalbønner indeholder et kemikalie, der kan forårsage gas. Dette kemikalie nedbrydes, når bønnerne koges.

Sådan høster og tørrer man bønner

Den sidste måde at høste skalbønner på er at plukke bønnerne som tørre bønner. For at gøre dette, lad bønnerne stå på vinstokken, indtil bælgen og bønnen er tørre og hårde. Når bønnerne er tørre, kan de opbevares på et tørt, køligt sted i mange måneder eller endda år.

Anbefalede: